Ab Lupus
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ab Lupus

Missä voitto tai tappio ei ole vain sinun, se on teidän. --- Muistetaan olla uskollisia realismille.
 
PääsivuPääsivu  HakuHaku  RekisteröidyRekisteröidy  Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään  

 

 Sanastoa

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
Trisha
Alfa Wolf
Alfa Wolf
Trisha


Nainen Viestien lukumäärä : 1914
Hahmot : Ovela, Katala

Sanastoa Empty
ViestiAihe: Sanastoa   Sanastoa EmptyTo Kesä 12, 2008 11:29 pm

kaikki nettiropetuksen sanat eivät välttämättä ole tuttuja kaikille. Tässä pieni listaus perussanastosta:

In-game: "pelissä", pelissä tapahtuvat asiat, alueet, joilla pelataan

Off-game:
"ulkona pelistä", pelin ulkopuoliset asiat ja keskustelut, liittyen tai liittymättä peliin/peleihin

Autohit: toisen hahmoon vaikuttaminen, ilman että kanssapelaajalla on mahdollisuutta vaikuttaa hahmoonsa, tai jonkun toisen hahmolla pelaaminen pelin aikana. EI NÄIN: Se hyökkäsi eteenpäin ja iski hampaansa vastustajan kaulavaltimoon, repien ammottavan, repaleisen haavan, VAAN NÄIN: Se hyökkäsi eteenpäin ja yritti iskeä hampaansa vastustajan kaulavaltimoon.

Munchaus: voimapelaaminen, hahmo voittaa aina ja kaikkialla, selviää mahdottomistakin tilanteista ja omaa uskomattomat kyvyt. Se ei ole hävinnyt koskaan, eikä tule koskaan häviämään.

Munch:
munchaava hahmo, eli siis voittamaton, taidoiltaan ylivertainen jumalhahmo, jolla saattaa olla heikkouksia, kunhan ne eivät vaikuta hahmon ylivertaisuuteen liikaa. Hahmo, jolla on heikkouksia, voi silti olla munch, mikäli sen heikkoudet eivät ratkaisevasti tai sen suuremmin vaikuta sen ylivertaisuuteen missään tilanteessa.

Avoin peli: peli, johon kaikki saavat osallistua. Osallistujien määrää voi rajoittaa, vaikkapa toteamalla, että se on avoin kahdelle ensimmäiselle, tai että pelaaja ottaa siihen lisäkseen vain yhden, ennalta määrittelemättömän pelaajan.

Suljettu peli: peli, joka on meneillään, mutta johon ei enää oteta vastaan pelaajia.

Kutsupeli: peli, joka on tehty vartavasten jotain tiettyä pelaajaa varten, ja siitä on hänen kanssaan sovittu. Ab Lupuksessa kutsupeleillekin luodaan joka tapauksessa Off-game, jotta ei tule väärinkäsityksiä.

Loppunut peli: nimensä mukaisesti loppunut peli. Merkitään pelin otsikon perään, kun peli on saatu päätökseen. Foorumista riippuen peli joko jää foorumille tai poistetaan. Ab Lupuksessa se jää sinne, merkinnällä Loppunut.

EPH: "epäpelaajahahmo", englanniksi NPC (non-player character). Joskus peleissä, kuten Ab Lupuksessakin, voi olla hahmoja, joiden tehtävä on toimia sivuhahmoina. Näitä voidaan sopimuksen mukaan ohjata joko yhdessä, tai sitten vain toinen pelaaja ohjaa heitä.

PJ: "pelinjohtaja", englanniksi DM (dungeon master). Joskus peleissä voidaan ottaa pöytäroolipelimäinen asenne, ja toinen pelaajista ottaa PJ:n aseman ja kehittelee juonta aktiivisemmin eteenpäin. Usein foorumiroolipeleissä PJ:n asema vaihtelee pelaajalta toiselle häälyvästi. Joku päättää jossain vaiheessa, ja joku jossain toisessa vaiheessa.
Takaisin alkuun Siirry alas
http://deepunder.wordpress.com
 
Sanastoa
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Ab Lupus :: YLLÄPITO :: Peliohjeet-
Siirry: