Ab Lupus
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ab Lupus

Missä voitto tai tappio ei ole vain sinun, se on teidän. --- Muistetaan olla uskollisia realismille.
 
PääsivuPääsivu  HakuHaku  RekisteröidyRekisteröidy  Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään  

 

 Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu]

Siirry alas 
2 posters
Siirry sivulle : 1, 2, 3  Seuraava
KirjoittajaViesti
Miyu
Laumalainen
Laumalainen
Miyu


Viestien lukumäärä : 117
Hahmot : Järkäle

Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu] Empty
ViestiAihe: Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu]   Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu] EmptyLa Elo 25, 2012 9:12 am

Järkäle jolkotteli uudella alueella valppaana ja jokseenkin varautuneen oloisena. Se tuntui olevan yhtä tuon kauniin, petollisen ja armottoman luonnon kanssa, ikään kuin alkukantainen osa sitä. Etuviistoon kääntyneet korvat ja pystyyn nostettu pää ilmensivät uroksen valpasta vireystilaa. Kestävyyden ruumiillistumana susi jolkotteli eteenpäin määrätietoisin raviaskelin, selän yläpuolelle loivasti kaartunut häntä myötäillen sen sulavia ja vaivattomia liikkeitä. Uros ojensi kaulaansa eteenpäin, vilkaisten välillä ympäristöä. Järkäle kulki tasaiseen tahtiin vanhassa metsässä, pysähtyen hetkeksi kuuntelemaan metsän ääniä. Se kulki alueella, jossa sitä ennen sen esi-isät olivat saattaneet vaeltaa.

Harmaaturkki tunsi pidättyväistä, varovaista uteliaisuutta uutta aluetta kohtaan. Pakottava tarve ajoi suden jälleen liikkeelle. "Tämä paikka on jotenkin mieltä rauhoittava, mutta silti epäilemättä armoton", Järkäle vilkaisi pikaisesti Mustikkaniskaa. Pian susi vaikeni, kulkien verkkaisesti eteenpäin. Sillä ei ollut tällä hetkellä mihinkään kiire, eikä Järkäle havainnut lähistöllä muita susia. Aarnimetsä tarjosi hyvän, suojaisen paikan levähtämiselle ja varmaan ravintoakin riittäisi.

Raskasrakenteinen, kookas susi pysähtyi huomattuaan jonkun onkalon saniaisten takaa. Järkäle kallisti hieman päätään ja nuuhki onkalon suuta tietääkseen, oliko pesä jonkun käytössä. Uros ei haistanut tuoreita jälkiä onkalon ympäriltä, joten se notkisti selkäänsä, liu'utti eturaajojaan maata pitkin alas ja painoi sitten takaruumiinsa maahan asettuessaan makuulleen mahtuakseen ryömimään onkaloon. Järkäle ryömi varovasti onkaloon tutkiakseen olisiko se asumiskelpoinen ja mahtuisiko sinne jopa kaksi sutta. Onkaloista kun ei päällepäin voinut tietää, miten suuria ne olivat sisältä.


Viimeinen muokkaaja, Miyu pvm Ti Elo 28, 2012 2:44 am, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun Siirry alas
_Chan_
Laumalainen
Laumalainen
_Chan_


Viestien lukumäärä : 114
Hahmot : Mustikkaniska

Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu] Empty
ViestiAihe: Vs: Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu]   Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu] EmptyLa Elo 25, 2012 8:57 pm

Mustikkaniska katseli ympärilleen. Alueenvaihto teki hyvää, ja uudet hajutkin. Eipähän nenä kyllästyisi samoihin hajuihin, vaan saisi virikkeitä. Neiti kierteli haistelemassa erilaisia tuoksuja ja hajuja, joita erilaiset eläimet ovat luontoon 'tartuttaneet'.
Narttu alkoi haistelemaan oravan menoreittiä innoissaan, korvat oli etuviistoon hörössä ja häntä heilu innoissaan. Mutta hajujen mennessä puuhun, luovutti, koska ei osannut kiivetä otuksen perään.

Vilkaisi sitten onkalon suuntaan, mutta ei vielä sinne menisi. Ehkä sitten, kun toinen ilmoittaisi, mahtuisiko sinne kaksi. Sillä välin tutki aluetta ja haisteli muitakin jälkiä. Ympäristössä oli useasti käynyt jänis tai orava, muutama sorkkaeläinkin. Häntä heilu puolelta toiselle, korvia käänteli aina äänien suuntiin, milloin missäkin rusahti puussa oksa, kun linnut ja oravat oleilivat puussa.
Mukava ympäristö.. Ehkä täältä saisi enemmän syömistäkin, helpommin, narttu ajatteli
Takaisin alkuun Siirry alas
Miyu
Laumalainen
Laumalainen
Miyu


Viestien lukumäärä : 117
Hahmot : Järkäle

Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu] Empty
ViestiAihe: Vs: Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu]   Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu] EmptyLa Elo 25, 2012 10:01 pm

Harmaaturkki ryömi peremmälle onkaloon. Sen silmät sopeutuivat vähäiseen valon määrään melko nopeasti. Auringonsäteet eivät ulottuneet pitemmälle kuin onkalon suulle, joten syvemmällä oli hyvin pimeää. Ryömittyään sisäänkäynnistä onkaloon, uros nousi jaloilleen ja vilkaisi ympärilleen. Se kumartui nuuhkimaan maata, lähtien tutkimaan onkaloa, jossa sekin mahtui helposti kävelemään kyyristelemättä. Onkaloon oli pinttynyt voimakas, pistävä ketunhaju, mutta asukista ei ollut jälkeäkään. Järkäle nuolaisi mustaa, huokoista kirsuaan pälyillessään ympärilleen. Ei ketään... Hyvä niin.. Susiuroksen oletukset onkalon edellisen asukin lajista vahvistuivat, kun se havaitsi onkalon perällä varauloskäynnin. Järkäle päätti kokeilla varauloskäynnin toimivuutta ja asteli verkkaisesti sen luo, tekeytyen mahdollisimman matalaksi ryömiessään ulos eri reittiä.

Se ei ollut ilmaissut Mustikkaniskalle minkälainen onkalo oli kyseessä, eikä susinarttu varmaan ollut edes tietoinen varauloskäynnistä. Piruuttaan uros pyrki kiertämään huomaamattomasti pienemmän lajitoverinsa luo ja säikäyttämään toisen kumealla, lyhyellä haukahduksella.


Viimeinen muokkaaja, Miyu pvm Su Elo 26, 2012 1:30 am, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun Siirry alas
_Chan_
Laumalainen
Laumalainen
_Chan_


Viestien lukumäärä : 114
Hahmot : Mustikkaniska

Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu] Empty
ViestiAihe: Vs: Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu]   Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu] EmptyLa Elo 25, 2012 10:20 pm

Mustikkaniska säikähti ja kolautti päänsä puuhun, koska oli kumartunut haistelemaan jotain jänisten pientä koloa, jonka jyrsijät olivat kaivaneet puun juurien alle.
Päänsä sitten veti pois puun alta ja toisen suuntaan vilkas häntä koipien välissä ja korvat luimussa. Päätään hieman ravisti, koska päälakea jomotti hieman.
" .. auu.. Oliko pakko? ", murahti pienesti, mutta kuitenkin oli jonkin verran alistuneessa tilassa.

Haisteli sitten hieman maata ja häntää heilautti levottoman oloisesti. Jotain ittekseen hiljaa jupisi, aika mössöksi puhe muuttui, vain sen takia ettei toinen saisi selkoa puheesta.
Takaisin alkuun Siirry alas
Miyu
Laumalainen
Laumalainen
Miyu


Viestien lukumäärä : 117
Hahmot : Järkäle

Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu] Empty
ViestiAihe: Vs: Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu]   Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu] EmptyLa Elo 25, 2012 10:48 pm

"Älä nyt leikistä suutu...", uros heilutti häntäänsä selkänsä yläpuolella sivuttaisliikkein mahtaillakseen ja näyttääkseen olevansa tilanteen herra. "Onkalossa on hyvin tilaa meille molemmille", susi lipaisi pikaisesti suupieltään ja vilkaisi pesän suuntaan korvat hörössä. Se ei välittänyt Mustikkaniskan mutinoista, ja ehkä oli vain parempi niin, ettei harmaaturkki saanut selkoa toisen puheesta. Järkäle halusi pysyä toisen yläpuolella tilanteessa kuin tilanteessa, joten aina välillä sen täytyi muistuttaa kuka täällä määrää.

Kauaa harmaaturkki ei ollut määrätietoinen ja pidättyväinen oma itsensä. Uroksen mielentila muuttui yllättäen harvinaisen iloiseksi ja se, jos mikä sai suden heittäytymään jopa hieman pentumaisen leikkisäksi, jolloin Järkäle unohti täysin oman arvokkuutensa. Se notkisti selkäänsä painaessaan eturuumistaan maata vasten, ottaen leikkiinkutsuasentoja. Järkäle ei itsekään tiennyt tarkalleen, mikä sai sen niin iloiseksi. Susi vingahti ja heilutti häntäänsä, yrittäen saada Mustikkaniskaakin innostumaan leikkimisestä. Välillä kookas susi teki äkkinäisiä loikkia sivummalle. Uros jolkotteli pienemmän lajitoverinsa viereen ja pyrki nappaamaan välihampaillaan Mustikkaniskan poskesta kiinni, välttäen olemasta liian kovakourainen. Järkäle päästi otteensa melko nopeasti irti, nuolaisten ehkä toisen poskea, ennen kuin jatkoi leikkiinkutsuasentojen tekemistä.
Takaisin alkuun Siirry alas
_Chan_
Laumalainen
Laumalainen
_Chan_


Viestien lukumäärä : 114
Hahmot : Mustikkaniska

Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu] Empty
ViestiAihe: Vs: Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu]   Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu] EmptyLa Elo 25, 2012 10:58 pm

No nyt se sekosi.. No, leikitään mukana, niin vältän hankaluudet.. Mustikkansika ei tiennyt, miten toinen reagoisi jos ei suostuisi leikkiin mukaan. Ehkä loukkaantuisi ja olisi entistä äkäisempi persoona?
Eturuumiinsa painoi myös alas ja häntääsä heilutteli hieman, etutassut asetti levälleen. Päätään hieman kallisti ja haukahti pienesti, mutta ei käskevästi.
Neiti oli onneksi itsekin leikkisä persoona, niin ei kestäisi kauaan hypätä mukaan toisen leikkiin.
Kierähti sitten kyljelteen ja siitä kokonaan ympäri vatsalteen ja siitä samaan asentoon kuin äskenkin.
Takaisin alkuun Siirry alas
Miyu
Laumalainen
Laumalainen
Miyu


Viestien lukumäärä : 117
Hahmot : Järkäle

Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu] Empty
ViestiAihe: Vs: Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu]   Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu] EmptyLa Elo 25, 2012 11:12 pm

Järkäle innostui entisestään, kun Mustikkaniska vastasi leikkiinkutsuasentoihin. Harmaaturkki roikotti kieltään ulkona suustaan nelistäessään lajitoverinsa ympärillä, pinkoen välillä johonkin kauemmas onkalon luota. Aina se kuitenkin palasi takaisin Mustikkaniskan luo, yrittäen painia toisen kanssa. Susi pyrki välttämään turhan kovakouraiset otteet leikkimielisen kamppailun yhteydessä.

Pentumaista riehumista kesti vielä jonkin aikaa. Kaikki hyvä loppuu aikanaan, niin kävi myös Järkäleen iloisuudelle ja energisyydelle. Koetessaan olevansa nartun yläpuolella, se päätti milloin leikkiminen sai riittää ja myös Mustikkaniskan olisi paras lopettaa riehuminen hyvän sään aikaan. Uros asettui makuulleen onkalon eteen ja raaputti hampaillaan takajalkaansa kutiavasta kohdasta, vilkaisten ympärilleen ilmeettömänä ja rauhallisena. Harmaaturkki käyttäytyi taas oman arvonsa mukaisesti, ihan kuin mitään pentumaista leikkimistä ei olisi tapahtunutkaan.
Takaisin alkuun Siirry alas
_Chan_
Laumalainen
Laumalainen
_Chan_


Viestien lukumäärä : 114
Hahmot : Mustikkaniska

Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu] Empty
ViestiAihe: Vs: Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu]   Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu] EmptyLa Elo 25, 2012 11:19 pm

Mustikkaniska paini mielellään toisen kanssa, hukkaneiti saattoi aina välillä nauraakin omalla käheällä tavalla. Nauru kyllä kuulosti enemmän hyeenan käkätykseltä, mutta minkäs sille mahtoi, että.. oli hieman muista poikkeava susi - persoonallaan.
Itse olisi kyllä pari tuntiakin vielä jaksanut leikkiä, mutta toisen persoonan muututtua jäi kyljelteen makoilemaan. Ei uskaltanut enään leikkiin toista pyytää, Järkäle kun oli suurimmanksi osaksi tylsä tosikko.

Huokas pienesti ja kävi kunnolla makoilemaan puun alle, hieman kerälle käpertyi, vain sen verran että saisi hännän kuononsa päälle, joka lepäsi etusten päällä.
" Tulipa sinusta taas tosikko.. Taidat olla aika laiska loppujen lopuksi ", mumisi.
Takaisin alkuun Siirry alas
Miyu
Laumalainen
Laumalainen
Miyu


Viestien lukumäärä : 117
Hahmot : Järkäle

Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu] Empty
ViestiAihe: Vs: Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu]   Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu] EmptySu Elo 26, 2012 12:50 am

"Tosikko? Luonnehtisin itseäni pikemminkin aikuistuneeksi.. Sinä sen sijaan, olet penikka henkisesti... Eipä se tosin ole minun ongelmani..", uros tuhahti jokseenkin halveksuvaan sävyyn. Se ei voinut sietää nartun arvosteluja, eikä sen tarvitsisikaan sietää, olihan toisen yläpuolella kaksikon välisessä hierarkiassa. Järkäle laski kärkeä kohti kapenevan kuonon hitaasti etutassujensa päälle lepäämään, luimistaen samalla hetkellisesti pehmeän ja lyhyen peitinkarvan omaavia korviaan. Susi hengitteli rauhallisesti ja hitaasti ilmaa kostean kirsunsa kautta sisään ja ulos. Harmaaturkin sieraimet laajentuivat tuskin huomattavasti sisäänhengityksen yhteydessä. Järkäleellä oli täysi työ pitää itsensä rauhallisena, ettei kävisi Mustikkaniskan kimppuun. Se ei halunnut antaa itsestään enää uhkaavaa ja äkkipikaista kuvaa nartulle, ei ainakaan nyt kun oli paljon pelissä.

Uros kuunteli ikiaikaisen metsän ääniä ja sulki hitaasti hunajankeltaiset silmänsä käydessään lepäämään saniaisten sekaan. Tuulen hento kuiske puissa sai suden rentoutumaan. Harmaaturkki käänsi korvansa vähitellen höröön, vaipuessaan pinnalliseen koiranuneen. Ilmassa leijuva havupuiden kirpeä ja raikas tuoksu punoutuneena yhteen muiden metsän hajujen kanssa saivat suden tuntemaan olonsa yllättävän kotoisaksi tuntemattomassa aarnimetsässä. Tuo tuttu, mutta yhtä aikaa Järkäleelle vieras tunne läikähti suden sisällä. Se ei ollut koskaan osannut asettua aloilleen. Suden suonissa virtasi ikivaeltajan veri, eikä harmaaturkki tuntenut omaa synnyinpaikkaansakaan kodikseen. Ainaisena levottomana sieluna Järkäleen olisi vaikeaa jäädä aloilleen. Senkin takia uros oli vältellyt varsinaista laumaelämää. Uros ei ollut edes täysin varma, mitä koti merkitsisi sille.

Suden uni katkesi välittömästi sateen alkaessa. Järkäle kavahti kylmää, hyisevää ja sen turkkia ruoskivaa sadetta. Harmaaturkki ei pitänyt sateesta, sillä se teki olon kurjaksi monella tapaa. Uros pakeni sadetta peremmälle kuivaan onkaloon sateensuojaan ja sen miellyttävään lämpöön.

// Voidaanko kelata seuraavaan aamuun? //


Viimeinen muokkaaja, Miyu pvm Su Elo 26, 2012 1:06 am, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun Siirry alas
_Chan_
Laumalainen
Laumalainen
_Chan_


Viestien lukumäärä : 114
Hahmot : Mustikkaniska

Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu] Empty
ViestiAihe: Vs: Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu]   Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu] EmptySu Elo 26, 2012 1:02 am

Jaaha.. Vai että ihan pentu.. Sehän nähdään, narttu ajatteli ja tuhahti pienesti, katseensa käänti muualle toisesta. Korviaan pienesti luimisti ja silmänsä sulki. Yritti saada unenpäästä kiinni, mutta se oli hankalaa, koska toisen sanat pyörivät päässä. Ei Mustikkaniska ei luokitellut itseään enään pennuksi, sillä selvisi jo omillaan, eikä tarvitsisi ketään vanhempaa pomottamaan mitä tekisi ja mitä ei.
Mutta ei neiti selviäisi talvesta ilman toista, vaikka metsästystaidot olisikin jotenkin hyvät.

Sateen alkaessa neiti mumahti jotain ja ylös nousi. Onkaloon ei menisi, asteli vain lähemmäs puunrunkoa, jotta oksiston tiheys suojaisi pahimmalta vesisateelta. Korvansa painoi rennosti sivuille, kuunteli rauhallista ropinaa, kun vesipisarat osuivat puiden lehtiin. Päänsä laski etusten päälle lepäämään ja hännän kuonolle.
Takaisin alkuun Siirry alas
Miyu
Laumalainen
Laumalainen
Miyu


Viestien lukumäärä : 117
Hahmot : Järkäle

Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu] Empty
ViestiAihe: Vs: Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu]   Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu] EmptySu Elo 26, 2012 2:12 am

Järkäle oli käynyt yöllä omin päin tutkimassa lähimaastoa ja siksi se nukkui aamulla pitkään. Unenlaatu vaihteli pinnallisesta syvempään ja sikeämpään tasaisin väliajoin. Koiranunta nukkuessaan pienikin oksan rasahdus sai suden havahtumaan hereille ja valpastumaan.

Uros höristi keskivertoa hieman suurempia korviaan tarkkaavaisen oloisena ja vilkaisi ympärilleen hämärässä onkalossa. Se käänteli korviaan, havaiten ulkoa kantautuvat askeleet. Susi käsitteli tuulenvireen tuomia hajuhiukkasia hajureseptoreissaan ja aivoissaan, tunnistaen ohikulkumatkalla olevan eläimen metsäpeuraksi sen ominaishajun perusteella. Onkohan Mustikkaniska tietoinen peurasta?, uros ei jäänyt sen enempää pohtimaan asiaa, vaan ryömi onkalosta ulos. Kuin tuli hännän alla se ampaisi naarassuden luo ja näykkäsi hampaillaan ehkä nartun niskavilloja, mikäli toinen vielä nukkui. "Nyt lähdetään saalistamaan!"
Takaisin alkuun Siirry alas
_Chan_
Laumalainen
Laumalainen
_Chan_


Viestien lukumäärä : 114
Hahmot : Mustikkaniska

Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu] Empty
ViestiAihe: Vs: Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu]   Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu] EmptySu Elo 26, 2012 2:56 am

Mustikkaniska säpsähti hereille, kun niskavilloista näykkäistiin.
" .. selvä selvä.. ", jupisi ja haukotteli makeasti. Takaruumiinsa ylös nosti ja venytteli hieman, etustensa varpaita harotti ja haukotteli uudelleen makeasti, kieli hieman roikkuen ulkona. Haukotuksen päätteeksi päästi vaisun, inahdukselta kuullostavan äännähdyksen. Häntäänsä heilautti pari kertaa ja suoristautui sitten.
" Mitä metsästämme? ", kysyi Järkäleeltä, ei ollut tietoinen peurasta, koska oli vielä puoliuninen. Oli nukkunut yöllä aika huonosti, koska oli satanut hieman vettä oksistonkin lävitse.
Takaisin alkuun Siirry alas
Miyu
Laumalainen
Laumalainen
Miyu


Viestien lukumäärä : 117
Hahmot : Järkäle

Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu] Empty
ViestiAihe: Vs: Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu]   Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu] EmptySu Elo 26, 2012 3:37 am

"Peuraa tietenkin, käyttäisit kuonoasi..", susi urahti vaimeasti ja vilkaisi ympärilleen. Se ei kuitenkaan sanonut loukkaavaan sävyyn mietteitään. Enempää virkkomatta harmaaturkkinen susi lähti jolkottelemaan eteenpäin, laskien päänsä rintakehänsä tasolle nuuhkiessaan hajuvanoja. Nälkä kouraisi vatsanpohjasta ja sai suteen lisää vauhtia silmänräpäyksessä. Järkäle kiihdytti vauhtiaan tasaisesta, verkkaisesta jolkottelusta nelistykseksi peuran askelten kantautuessa sen korviin. Sietämättömäksi koveneva nälkä ajoi urosta eteenpäin epätasaisessa, sammalmattojen peittämässä maastossa, jossa joutui olemaan alituisesti tarkkana vastaan tulevien esteiden, kuten kaatuneiden ikihonkien takia.

Näkökenttään ilmestynyt, hädissään pakeneva peura laukaisi suden primitiivisen saalistusvietin ja uros syöksähti saaliseläimen perään. Se näki vain pakenevan kohteen, sillä adrenaliinin virtaaminen suonissa teki sudesta kuuron ja sokean kaikelle muulle. Järkäle nelisti nuoren kuusen alaoksien alitse, jolloin sen tuuheaan, kaksikerroksiseen turkkiin takertui jäkälää, kuusenneulasia ja puunkuoren ohuita palasia. Susi hiljensi hieman vauhtiaan maan viettäessä alemmas jyrkästi, mutta ei päästänyt peuraa silmistään. Alaspäin loivasti kaartuvat, mustat ja pinnastaan hieman kuluneet kynnet antoivat hyvin pitoa jyrkässä rinteessä, vaakasuoraksi taaksepäin jännittyneen hännän tasapainoittaessa suden matkaa selkälinjan jatkeena.

Tasaisemmalle alueelle päästyään suonissa kohiseva adrenaliini paransi Järkäleen suorituskykyä huomattavasti, ja sai suden nopeuttamaan vauhtiaan saalistajan ja saaliin välisessä, jännityksellä latautuneessa tilanteessa. Etuviistoon kääntyneet korvat olivat avoinna vastaanottamaan ympäristön informaatiota suden kiriessä välimatkaa umpeen aarnimetsässä. Suden hengityksen tahti oli kiihtynyt ja polkuanturat hakkasivat tannerta nelistysaskeleiden tasaisessa, maatavoittavassa ja saalistajaa eteenpäin kiidättävässä tahdissa. Peura teki äkkikäännöksen ketterästi ja jatkoi matkaansa vasemmalle. Järkäleellä oli vaikeuksia hallita massiivista kehoaan nopeassa vauhdissa ja äkkinäisissä käännöksissä, joten susi kaatui, nousten kuitenkin välittömästi ylös maasta lähtiessään jatkamaan takaa-ajoa periksi antamatta.

Harmaaturkki onnistui saavuttamaan pitkillä nelistysaskeleilla peuraa ja puri sitä takapäähän heikentääkseen saalista. Metsäpeura hiljensi vauhtiaan ja myös Järkäle teki niin, jolkotellen saaliin perässä punertava kieli kidastaan ulkona roikkuen. Valppaana ja tilanteelle täysin omistautuneena uros tuijotti peuraa herkeämättä, kiihdyttäen välillä vauhtiaan ja purren sitä yhä uudestaan takaruumiista ja kyljestä, yrittäen säästellä omia voimavarojaan uuvuttaessaan saalista. Mustikkaniskan apu olisi kuitenkin korvaamaton tässä tilanteessa.
Takaisin alkuun Siirry alas
_Chan_
Laumalainen
Laumalainen
_Chan_


Viestien lukumäärä : 114
Hahmot : Mustikkaniska

Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu] Empty
ViestiAihe: Vs: Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu]   Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu] EmptySu Elo 26, 2012 3:49 am

Mustikkaniska kiersi hieman, sillä unisena ei jaksanut ryntäillä miten sattuu metsikössä. Arvioi suunnan ja aluksi jolkotteli oikeaan suuntan, ilmaa haistellen koko ajan. Korviaan höristeli, jotta suunnilleen kuulisi missä kaksikko menisi. Päätään laski alemmas ja haisteli maata. Samalla kuullosteli maata, jos töminä kuuluisi. Kuitenkin korvia käänsi muidenkin äänien suuntiin. Jolkottelua nopeutti hieman ja nelisti sitten jonkin matkaa, ennen kuin silmäkulmassa liikettä huomasi.
Energian säästö -suunnitelma nähtävästi toimi ja odotti Järkäleen ja peuran tulevan lähemmäs.

Tarpeeksi lähemmäs päästyä 'kiepautti' itsensä mukaan väsyttämään peuraa ja kyljestä sorkkaeläintä puri. Mustikkaniskalla oli enemmän energiaa kuin toisella, joten peura luultavasti väsyisi nopeammin.
Takaisin alkuun Siirry alas
Miyu
Laumalainen
Laumalainen
Miyu


Viestien lukumäärä : 117
Hahmot : Järkäle

Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu] Empty
ViestiAihe: Vs: Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu]   Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu] EmptySu Elo 26, 2012 4:00 am

Järkäle oli itse väsynyt tuntikausia kestäneen metsästyksen takia ja apu tuli tosiaan tarpeeseen. Uros oli salaa mielessään kiitollinen, kun Mustikkaniska tuli paikalle, eikä uroksen tarvinnut enää yksin yrittää väsyttää peuraa. Mustikkaniskalla oli ilmeisesti enemmän energiaa heikentää sarvipäistä riistaeläintä, joten Järkäle jolkotteli peuran takaa pois, tarttuen sen etujalasta kiinni voimakkailla leuoillaan hankaloittaakseen eläimen pakenemista.

Vähitellen kauan kestänyt väsytys ja saaliseläimen heikentäminen alkoivat tuottaa tulosta; peuran takapää petti alta eikä eläin jaksanut enää paeta takajalkojen lakattua toimimasta kunnolla. Järkäle päästi irti saaliin jalasta ja siirtyi puremaan sen henkitorvea. Vahvan puruvoimansa ansiosta saaliseläimen tukehduttaminen tai verenvuotoon tappaminen oli melko helppoa. Shokkiin joutunut peura lamaantui täysin eikä enää osannut kamppailla itseään vapaaksi. Se sätki takajalallaan ilmaa ja päästi viimeisen korahduksen kurkustaan kuollessaan saamiinsa vammoihin ja shokkiin.
Takaisin alkuun Siirry alas
_Chan_
Laumalainen
Laumalainen
_Chan_


Viestien lukumäärä : 114
Hahmot : Mustikkaniska

Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu] Empty
ViestiAihe: Vs: Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu]   Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu] EmptySu Elo 26, 2012 4:07 am

Mustikkaniska siirty kauemmas peurasta sen kaaduttua, sillä tiesi toisen hoitelevan sen loppuun. Sivusta vain seurasi, kuinka eläimen silmistä sammui valo, ja kuinka veltto siitä sitten tuli.
" .. Loistavaa, ruokaa.. ", urahti ja venytteli hieman, neiti alkoi läähättää kuumuuden takia.
Istahti sitten maahan ja arveli, että toinen halusi syödä ensiksi oman osansa, ja antaisi sitten vasta nartulle syömistä. Toinenhan rankemman työn oli tehnyt, neiti oli vain auttanut väsyttämään.
" Ole hyvä vain.. Syö ensiksi "
Takaisin alkuun Siirry alas
Miyu
Laumalainen
Laumalainen
Miyu


Viestien lukumäärä : 117
Hahmot : Järkäle

Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu] Empty
ViestiAihe: Vs: Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu]   Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu] EmptySu Elo 26, 2012 4:30 am

Nälkä sumensi aina sen järjen ja harkintakyvyn, kuten Mustikkaniska oli ensitapaamisella huomannut, eikä sitä tällöin kiinnostanut puhua tai hieroa tuttavuutta kehenkään. Se ei edes oikeastaan ollut kuullut nartun sanoja.

Järkäle aloitti ahnaasti peuran tuoreen, yhä lämpimän ja höyryävän lihan syömisen. Uros asetti toisen eturaajansa painoksi peuran kallon sivulohkoa vasten ja kumartui repimään hampaillaan eläimen pehmeää turpaa auki, syöden mielellään pehmeimmät ja lihaisimmat kohdat ensiksi. Se antoi tuuheakarvaisen häntänsä roikkua rennosti takanaan ja vilkuili välillä ympäristöä pitäessään pieniä taukoja aterioimisesta. Aistit valppaina se hotki kaiken syömiskelpoisen, mitä sai peurasta irti. Pehmeän turvan jälkeen uros pääsi käsiksi peuran lihaisaan, jäntevään kieleen. Järkäle ei haistanut ylimääräisiä petoeläimiä lähistöllä ja uskaltautui asettumaan makuulleen repiessään lihaa irti peurankielestä. Korvat sivuille rennosti painettuina urossusi hotki suupaloja nopeaan tahtiin. Sen jälkeen se siirtyi repimään lihaa peuran takapäästä. Nälkäinen uros keskittyi vain ja ainoastaan vatsansa täyttämiseen ja saavuttamaan kylläisyyden miellyttävän tunteen.

Suurimman osan lihaisasta ja pehmeästä osasta syötyään uros repi hampaillaan peuran vatsan auki. Kärkeä kohti kapeneva kuono oli helppo työntää peuran auki revittyyn vatsaan ja toimi kätevänä työkaluna sisäelimiä syötäessä. Tummanpunainen hurme värjäsi suden vaaleanharmaan, sileän ja lyhytkarvaisen kuononselkämyksen kauttaaltaan. Vähitellen näläntunne korvautui kylläisyydentunteella ja uros lopetti syömisen vatsansa täytyttyä. Järkäle vilkaisi Mustikkaniskaa nuollessaan tyytyväisenä verisiä, aistikkaita suupieliään ja siirtyi hieman kauemmas antaakseen nartulle tilaa tulla syömään.
Takaisin alkuun Siirry alas
_Chan_
Laumalainen
Laumalainen
_Chan_


Viestien lukumäärä : 114
Hahmot : Mustikkaniska

Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu] Empty
ViestiAihe: Vs: Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu]   Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu] EmptySu Elo 26, 2012 4:48 am

Siirtyi lähemmäksi peuraa ja kävi makuulteen, aloittaen sitten syömään peuran makoisaa lihaa. Narttu repi lihaa irti peurasta ja nautti lihapaloista kaikessa rauhassa. Luotti toiseen sen verran, että hetken ainakin pitäisi muut lihansyöjät poissa, ja neiti saisi rauhassa ruokailla. Häntää heilautti aina välillä, kuonoaan tunkien paremmin kohti hyviä liha-apajia peuran sisässä.
Jonkin ajan kuluttua oli syönyt sen verran, että oli täysi. Jaloilteen nousi ja kauemmas ruhosta asteli, kävi makuulteen ja alkoi sitten pestä verta pois turkiltaan.
Takaisin alkuun Siirry alas
Miyu
Laumalainen
Laumalainen
Miyu


Viestien lukumäärä : 117
Hahmot : Järkäle

Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu] Empty
ViestiAihe: Vs: Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu]   Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu] EmptySu Elo 26, 2012 5:00 am

Vankkarakenteinen susi oli kyllä tarkkaillut nartun ruokaillessa ympäristöä toisen puolesta. Järkäle oli pitänyt huolen siitä, ettei mikään pääsisi yllättämään ruokailevaa lajitoveriaan. Olihan Mustikkaniskakin pitänyt ympäristöä silmällä silloin, kun uros oli syönyt itsensä kylläiseksi.

"Tämä yhteistyömme alkaa tosiaan sujua hyvin.." Uros putsasi punaisella kielellään tarkasti suupielensä ja turkkiaan verestä. Kielen ulottuvaisuus oli silti rajallinen, eikä susi saanut kunnolla esimerkiksi kuononselkämystään nuoltua puhtaaksi, mutta nopeasti hyytyvä veri kuivuisi ja kuluisi pois sen turkista helposti. Järkäle suki kielellään tarkasti tassujensa karvat ojennukseen ja putsasi veren tahrimia varpaita. Sen jälkeen uros suoritti päivittäisen puhdistautumisrituaalinsa ja tarkisti myös, ettei varpaiden välissä olisi roskia, puhdistaen kielellään polkuanturoitaan huolellisesti. Kylläisenä, tyytyväisenä ja puhtaana oli hyvä asettua ruokalevolle, ja Järkäle kävi kyljelleen makaamaan maahan, sulkien silmänsä.

Voimien kerääminen ja lepääminen olivat myös olennaisen tärkeitä asioita selviytymisen kannalta.
Takaisin alkuun Siirry alas
_Chan_
Laumalainen
Laumalainen
_Chan_


Viestien lukumäärä : 114
Hahmot : Mustikkaniska

Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu] Empty
ViestiAihe: Vs: Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu]   Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu] EmptySu Elo 26, 2012 5:10 am

Mustikkaniska sai putsattua etusensa ja nuoli kuonoltaan niin paljon verta kuin vain kielellään yletti. Kyljelleen kellahti, mutta ei nukkumaan käynyt. Korviaan höristeli ja hieman hermostuneen oloisesti häntäänsä heilautteli puolelta toiselle, tiiraillen ympäristöä. Tarkkahajuista kirsuaan nuolaisi, jotta haistaisi lähistölle tulevat muut pedot, jotka luultavasti olisivat kuolleen peuran perään.

Kuitenkin tuli liian tylsää ja ylös nousi, hieman ravisteli turkkiaan ja lähti astelemaan johonkin suuntaan, jano kun yllätti. Haisteli maata ja etsi jotain, mistä voisi juoda ruuan päälle vettä.
Korviaan käänsi joka oksan katkeamisen ja rasahduksen suuntaan, varuillaan ollen.
Takaisin alkuun Siirry alas
Miyu
Laumalainen
Laumalainen
Miyu


Viestien lukumäärä : 117
Hahmot : Järkäle

Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu] Empty
ViestiAihe: Vs: Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu]   Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu] EmptySu Elo 26, 2012 5:20 am

Järkäle havahtui ja kierähti vatsalleen. Uros otti maasta tukea noustessaan jaloilleen ja ravisteli jäkälää, kuusenneulasia sekä puunkuorta turkistaan, aivastaen terävästi. Se huomasi nartun lähtevän mitään sanomatta liikkeelle, päättäen seurata lajitoveriaan, joskin hieman vastahakoisesti, joutuihan jättämään peuranruhon haaskansyöjien armoille. Tosin eipä ruhosta enää ollut paljoa jäljellä.

"Kuule, Mustikkaniska, mihin sinä olet oikein matkalla?", harmaaturkki uteli susinartulta, jolkotellen verkkaisesti ja rennosti sen vierelle kulkemaan häntää heilautellen selkänsä yläpuolella mahtaillakseen jälleen kerran. Uros käänteli korviaan eri äänien suuntiin odottaessaan vastausta, nuolaisten mustia huuliaan silmäillessään ympäristöä hunajankeltaisin silmin.
Takaisin alkuun Siirry alas
_Chan_
Laumalainen
Laumalainen
_Chan_


Viestien lukumäärä : 114
Hahmot : Mustikkaniska

Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu] Empty
ViestiAihe: Vs: Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu]   Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu] EmptySu Elo 26, 2012 5:30 am

" Etsin juomapaikkaa. " Vilkas toista sivusilmällä. Haisteli maata lähinnä eteenpäin astellessa. Tällä kertaa ei toista kuuntelisi, vaan toimisi kerrankin itsenäisesti ja päättäväisesti. Mustikkaniska haukotteli pienesti ja korviaan luimisti haukotuksen ajaksi. Haukotuksen loputtua uikahti pienesti. Häntäänsä pari kertaa heilautti ja eteenpäin asteli.

Pian korviaan höristi ja kuuli kosken kohinan.
" Vettä, viimein.. ", mumahti ja eteenpäin lähti jolkottelemaan. Korviaan käänteli ja ympärilleen vilkuili aina välillä.
Takaisin alkuun Siirry alas
Miyu
Laumalainen
Laumalainen
Miyu


Viestien lukumäärä : 117
Hahmot : Järkäle

Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu] Empty
ViestiAihe: Vs: Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu]   Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu] EmptySu Elo 26, 2012 5:44 am

Sudella oli omat epäilyksensä kosken suhteen. Se jäi vähän kauemmas tarkkailemaan ympäristöä ja nuuhki ilmaa. Kosken kohina hukutti alleen monet muut, tärkeämmät äänet. Uros ei viitsinyt sanoa Mustikkaniskalle ajatuksistaan mitään, sillä ei halunnut nartun hermostuvan tai pelästyvän turhaan. Harmaaturkki haistoi ilmassa karhujen hajun ja päätteli kosken olevan niiden kovassa suosiossa. Järkäle vilkuili alinomaa ympärilleen, luimistaen toista korvaansa kallonmyötäisesti vetäessään suupieliään hieman taaksepäin. Muutoin rentona roikkuvan hännän mustan värinen kärki kaartui ylöspäin loivalle kaarelle, kun susi ei tiennyt miten tilanteeseen pitäisi suhtautua, ja se tunsi olonsa levottomaksi. Kenties Mustikkaniska aisti Järkäleessä levottomuutta, jota sen käytöskin ilmensi. Uros kumartui nuuhkimaan maassa olevia jälkiä, joista sai suhteellisen tarkan tiedon siitä, miten vähän aikaa sitten mesikämmeniä oli alueella tallustanut. Järkäle hermostui entistä enemmän tajuttuaan jälkien olevan hyvin tuoreita. "Tuota...täällä on varmaan lähistöllä karhuja..."
Takaisin alkuun Siirry alas
_Chan_
Laumalainen
Laumalainen
_Chan_


Viestien lukumäärä : 114
Hahmot : Mustikkaniska

Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu] Empty
ViestiAihe: Vs: Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu]   Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu] EmptySu Elo 26, 2012 5:51 am

Vilkaisi toisen suuntaan.
" Eivät ne mitään tee, jos en olen niille uhka.. toivottavasti.. ", viimeisen sanan hiljaa mumisi ja jolkotteli eteenpäin. Kuitenkin kun puiden välistä ensimmäiset karhut näkyivät, lähti kiertämään niitä kauemmas, ylävirralle. Karhut kun kalastavat hyppiviä kaloja. Mustikkaniska oli toki varuillaan, pinkoisi karkuun heti jos yksikin karhu tulisi lähemmäs. Mutta ensimmäinen ajatus oli jano. Toista juomapaikkaa ei välttämättä ihan läheltä löydä ja pitäisi kauempaa etsiä.

Suunnilleen viidenkymmenen metrin päähän päästyä uhasta alko viileää ja raikasta vettä lipittää rannasta.
Takaisin alkuun Siirry alas
Miyu
Laumalainen
Laumalainen
Miyu


Viestien lukumäärä : 117
Hahmot : Järkäle

Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu] Empty
ViestiAihe: Vs: Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu]   Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu] EmptySu Elo 26, 2012 6:04 am

Yksi mesikämmen ärsyyntyi paikalla jolkottelevien susien takia ja nousi takajaloilleen nuuhkimaan ilmaa. Karhu oli nälkäinen eikä halunnut kilpailla lohista susien kanssa. Järkäle jolkotteli nopeaan tahtiin, hieman kumarassa Mustikkaniskan luo ja vilkuili tarkkaavaisena ympärilleen niskakarvat pörhistyneinä.

"En pidä tästä tilanteesta...", uros puuskahti ja kumartui juomaan vähän raikasta vettä, painaen tuuheaa häntää tiiviisti takapäätään vasten. Välillä harmaaturkki pälyili hermostuneena koskea ja lähiympäristöä, murahtaen vaimeasti. Se aisti olevansa ei-toivottu vieras koskella karhujen mielestä. Järkäle olisi halunnut poistua paikalta välittömästi, mutta se ei ollut niin pelkurimainen, että jättäisi Mustikkaniskan oman onnensa nojaan.

Samainen, susia tarkkaillut karhu laskeutui neljälle raajalle, haistellen yhä ilmaa. Arvaamaton kontio lähti yllättäen juoksemaan nopeasti kaksikkoa kohti. Hämäävän kömpelölle näyttävästä ulkokuorestaan huolimatta ruskeaturkkinen mesikämmen oli hyvin nopea liikkeissään. Järkäle kohotti päätään valppaana ja vilkaisi karhun suuntaan, näykkäisten hampaillaan lajitoverinsa niskan nahkaa saadakseen toisen valpastumaan. "Häivytään nyt!", vankkarakenteinen urossusi pinkaisi pakoon, vilkaisten olkansa ylitse seurasiko narttu sitä.
Takaisin alkuun Siirry alas
Sponsored content

Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu] Empty
ViestiAihe: Vs: Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu]   Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu] Empty

Takaisin alkuun Siirry alas
 
Matka jatkuu, Kutsupeli: _Chan_ & Mustikkaniska tänne [Loppu]
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 3Siirry sivulle : 1, 2, 3  Seuraava
 Similar topics
-
» Mihin laumaan? - kutsupeli (Jatkuu Ovelan rajoilla)

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Ab Lupus :: Joutomaat (in-game) :: Etelään avautuva aarnimetsä-
Siirry: