Ab Lupus
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ab Lupus

Missä voitto tai tappio ei ole vain sinun, se on teidän. --- Muistetaan olla uskollisia realismille.
 
PääsivuPääsivu  HakuHaku  RekisteröidyRekisteröidy  Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään  

 

 Savu.

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
Vieraili
Vierailija
Savu. Empty
ViestiAihe: Savu.   Savu. EmptyLa Marras 22, 2008 5:39 am

Savu. Savu
Kuva: Flickr.com, Samuel Judge, lisenssi

perustiedot
Nimi: Savu
Sukupuoli: Narttu
Ikä: 6 vuotta
Lauma: Laumaton

ulkonäkö
Savu on jäntevä ja lihaksikas, melkein maskuliininen narttu. Turkissa on mustia ja ruskeita alueita, ja kesällä turkki on erittäin ohutta. Talvisin turkki kasvaa jonkin verran tuuheammaksi, mutta pahimmilla pakkasilla ei silti lämmitä niin hyvin kuin pitäisi ja usein Savu huomaa palelevansa.
Silmät nartulla on meripihkanväriset ja uteliaat. Olemus on itsevarma ja ajoittain jopa töykeä, vaikka se ei täysin pidäkään paikkansa. Laumattomana ja osittain jo erakoituneena sellaisena Savu tietää oman arvonsa eikä suostu alistumaan oikeastaan kenellekään, ja sen nartusta huomaa.
Askellus Savulla on melko matalaa, mutta hän astuu pitkälle. Suurehkot tassut melkein osuvat maahan nartun kävellessä ja kaikenkaikkiaan hän vaikuttaa rennolta normaalioloissa eikä uhmaile turhaan.

luonne
Luonteeltaan Savu on itsenäinen ja oman tiensä kulkija. Narttu viihtyy hyvin yksin, mutta ei toisaalta välttele uusia tuttavuuksia etenkään muiden laumattomien kanssa. Kahteen suureen laumaan hän suhtautuu hieman karsaasti, muttei kuitenkaan vihaa tai halveksi heitä tutustumatta ensin.
Vieraisiin Savu suhtautuu yleensä samalla tavalla kuin vieras suhtautuu häneen: jos toinen on ystävällinen, ei myöskään narttu näe mitään syytä käyttäytyä törkeästi ja aggressiivisen suden kanssa Savu ei pelkää näyttää, millainen hän voi pahimmillaan olla. Varautuneen luonteen takia tummaturkkista narttua ei voi lukea kuten avointa kirjaa, vaan hän pitää suurimmat salaisuudet omana tietonaan, mutta auttaa kyllä toista jos tämä tarvitsee apua ja käyttäytyy kohteliaasti. Turhan mielistelevä Savu ei ole eikä hän myöskään siedä liian kohteliaita susia lähettyvillään; Savun mielestä mateleva käytös soveltuu vain, jos se pönkittää omaa asemaa, mutta laumattomana hän ei niinkään välitä hierarkiasta ja on enemmänkin sitä mieltä, että kaikki ovat tasa-arvoisia keskenään.
Savu on itsevarma susi, joka ei pelkää puolustaa omia oikeuksiaan myös laumattomana. Tositilanteen tullessa kohdalle hän on äksy, mutta liikkeissään silti harkitsevainen ja oikeastaan koskaan Savu ei tee mitään miettimättä asiaa ensin läpi useamman kerran – laumattomana kun ei ole varaa suuriin virheisiin. Hän ei hyökkää noin vain ja yleensä mahdollisen taistelun aloittaja onkin se toinen osapuoli. Kärhämät Savu yrittää käsitellä pois mieluummin soittamalla suuta ja uhkailemalla, sillä varsinaisessa konfliktitilanteessa loukkaantumisen riski on suuri eikä yksinään elävä susi saa keneltäkään apua metsästyksen kanssa.
Savu on tyytyväinen vähään. Hän nauttii elämästään silloin, kun ei ole liian kylmä, ruokaa on mahdollisuus saalistaa ja turvallinen sekä kuiva pesäpaikka on tiedossa. Hän ei valita turhaan jokaisesta asiasta, vaikka toki ilmaisee, jos jokin asia ei miellytä. Myös siitä Savu on tarkka, että ei-kenenkään-maa pysyy myös ei-kenenkään-maana, eikä sitä vallata minkäänlaisen lauman tarkoituksiin. Hän antaa muiden kärhämöidä niin paljon kuin haluavat, kunhan se ei pienennä laumattomien asuinaluetta.
Vuosien varrella Savu on niin rutinoitunut yksin elämiseen, että hän ei kaipaa enää lauman turvaa ja tukea ympärilleen. Silloin tällöin hän on kuitenkin valmis oleskelemaan jonkin aikaa vieraan suden kanssa saadakseen helpommin ruokaa, mutta aina lopulta veri vetää nartun eroon seurasta. Ajoittain jopa kiero narttu ei osaa kovin pitkään vetää yhtä köyttä, vaan ajan kuluessa hän havittelee vain omaa etuaan ja silloin saavat muut sudet jäädä taka-alalle.

historia
Savu ei ole syntynyt laaksossa, vaan hän on matkannut sinne neljän vuoden ikäisenä viettämään omaa elämää. Narttu syntyi suureen susilaumaan kauempana Viiman ja Ovelan laumoista, ja vuoden ajan hän kulki lauman mukana ja opetteli sen tavoille.
Kesken rehevimmän kesäkauden Savun lauma otti yhteen alueen toisen lauman kanssa ja pienestä kärhämästä kasvoi suurempi riita kuin kukaan oli osannut arvatakaan. Molemmista laumoista erosi yhteenoton jälkeen kourallinen nuoria susia, jotka myöhemmin liittyivät muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta yhdeksi, sekalaiseksi laumaksi ja jotka siirtyivät elämään kauemmas kahdesta suuresta laumasta. Tässä laumassa Savu ehti synnyttää yhdet pennut kolmen vuoden ikäisenä, mutta pian sen jälkeen lauman sisäisessä yhteenotossa Savu ajettiin pois kiristyneiden välien takia. Puolivuotiaat pennut jäivät pienentyneen lauman muiden narttujen hoiviin.
Hieman ennen kuin Savu ehti täyttää neljä vuotta hän löysi tiensä suojaisaan laaksoon. Vaikean alun jälkeen Savu oppi elämään uudessa ympäristössä ja kahden aikaisemman lauman ongelmat saivat nartun lopulta jättäytymään pois Viiman ja Ovelan laumoista.

pelit
pelit ovat suunnilleen aikajärjestyksessä niin, että vanhin on ylimpänä ja uusin alimpana. jokaiseen peliin on linkki ja ohessa on pieni referaatio siitä, mitä pelissä tapahtui ja keitä oli paikalla.
Turre etsii laumattomia: Savu tapasi Turren ja kuuli häneltä Haukasta, joka Turren sanoin suunnittelee oman lauman perustamista. Erakkona ja tarkkana siitä, ettei oma elintila pienene Savu ei pitänyt suunnitelmasta yhtään, mutta Turren kanssa tuli paremmin toimeen.
Myrskyn silmässä: Kesken pahan talvimyräkän Savu törmäsi Karhunkaatajaan, suurikokoiseen laumattomaan urossuteen. Kahdestaan he pääsivät suojaan lumimyrskyltä ja keskustelivat, kunnes myrsky laantui. Savu huomasi viihtyvänsä myös tämän uroksen seurassa hyvin.
Säde hangessa: Kauniina talvipäivänä Savu törmäsi Säteeseen, pentuja mahdollisesti odottavaan laumattomaan, ja yhdessä nartut päättivät kaataa normaalia isomman saaliin kuin mihin yksinäinen laumaton oli talven aikana tottunut. Maittavan aterian ja hyvien yöunien jälkeen Säteen rakentamassa pesässä, nartut heräsivät aamulla huomaten ikävän saaliinryöstäjän: nuoren ja epävarman karhun. Kahdestaan he saivat ajettua karhun pois, mutta kaikki kolme loukkaantuivat yhteenotossa, heistä pahiten kenties Säde. Savu huolehti ystävänsä turvallisesti takaisin pesään ja lähti sen jälkeen omalle pesälleen, mutta toivoi heidän vielä tapaavan myöhemmin.
Metka jolkottaa ympäriinsä etsien jotain muuta kuin kylmää, nälkää ja yksinäisyyttä: Savu törmäsi ikävässä tuiskussa Metkaan, nuoreen laumattomaan suteen, joka näytti tarvitsevan apua. Metkan pyynnöstä johtuen Savu myöntyi tulemaan hänen seurakseen suojaan tuulelta, sekä myöhemmin myös metsästämään huonosti syöneen nartun kanssa. Kun kaksikko oli nauttinut maittavan aterian, he huomasivat huonossa kunnossa olevan vieraan laumattoman, Sulan, ja auttoivat hänet saaliin luo ennen kuin susien tiet erkanivat.
Älä häiritse nälkäistä sutta: Nälästä kärsinyt Savu sai haavoittuneen jäniksen kiinni, mutta paikalle saapunut laumaton narttu Hietaneilikka ilmestyi myös paikalle ja yhteenotto oli väistämätön. Lopulta Savu poistui ensin paikalta.
Turhautuminen: Savu näytti ajautuvan riitatilanteesta toiseen, sillä Hietaneilikan tapaamisen jälkeen Savu huomasi ärhentelevänsä laumattoman Surman kanssa. Yhteenoton jälkeen nartut löysivät kuitenkin yhteisen puheenaiheen, Turren, ja kaksikko lopetti riitelemisen eroten ainakin lähes ystävinä.
Aamukasteessa: Kauniina kesäaamuna Savu törmäsi sattumalta toiseen laumattomaan, Riesaan. KESKEN.
Yhteistuumin yli talvesta: KESKEN
Takaisin alkuun Siirry alas
 
Savu.
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1
 Similar topics
-
» Aamukasteessa - naadia ja Savu

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Ab Lupus :: OFF-GAME :: Hahmot - Laumattomat-
Siirry: