Ab Lupus
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ab Lupus

Missä voitto tai tappio ei ole vain sinun, se on teidän. --- Muistetaan olla uskollisia realismille.
 
PääsivuPääsivu  HakuHaku  RekisteröidyRekisteröidy  Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään  

 

 Varoitusmerkinnät peleissä ja pelien sisällöstä sekä pennuista.

Siirry alas 
2 posters
KirjoittajaViesti
Saiccu
Alfa Wolf
Alfa Wolf
Saiccu


Nainen Viestien lukumäärä : 774

Varoitusmerkinnät peleissä ja pelien sisällöstä sekä pennuista. Empty
ViestiAihe: Varoitusmerkinnät peleissä ja pelien sisällöstä sekä pennuista.   Varoitusmerkinnät peleissä ja pelien sisällöstä sekä pennuista. EmptyLa Joulu 12, 2009 10:52 pm

Koska pelit sisältävät välillä melkoisen rajuakin kanssakäymistä, on hyvä olla olemassa varoitukset pelien otsikoissa.
Ja koska ikäskaala Lupuksessa on melkoinen, niin ikämerkinnät ovat hieman häilyväisiä ( K-18, K-15).

Joten, ylläpito on päättänyt, että otettaisiin toisenlaiset merkinnät käyttöön.
Monissa peleissähän tietynasteinen "väkivalta" on ihan luonnollista, kuten metsästämisessä ja yhteenotoissa. Mutta, jos väkivaltaan on huomattavasti keskitytty pelissä (puhutaan verenvalutuksesta, suolenpätkistä ja sen sellaisesta, joka saattaa olla rajuakin luettavaa), olisi hyvä käyttää merkintää [V] peliotsikossa.

Myös susien parittelu on melko luonnollinen tapahtuma peleissä, pitäähän hukkien päästä lisääntymään. Mutta, jos peleissä kuvaillaan tarkemmin parittelusta, olisi hyvä käyttää merkintää [P] peliotsikoissa.

Eli, V = Väkivalta, P = Parittelu.

Lisäksi tästä parittelusta ja pentujen hahmohakijoille (jos suunnittelee siis hahmolleen pentuetta, olisi hyvä ottaa suunnitteluvaiheessa yhteyttä ylläpitoon ja tehdä mahdolliset hahmolomakkeet pennuista ja hakea pennuille lupaa.) olisi hyvä lukaista tämä lyhyt infopätkä: Suden elintavat ja-- lisääntyminen
Tässä infopätkässäkin tuli esille se seikka, että pentujen kuolleisuus on varsin yleistä, joten jos hahmosi synnyttää pennut ja ne kuolevat muutaman viikon ikäisinä, ei tarvitse pyytää etukäteen lupaa. Mutta pelissä tulee tähdentää, että pennut kuolevat eivätkä näin ollen tule varsinaiseen hahmokäyttöön.

Kiroiluahan saatetaan käyttää myös joissain peleissä pienenä tehosteena, mutta toivoisimme, että kiroilua käytettäisiin mahdollisimman vähän. Se on toki sallittua, mutta liika kiroilu pilaa vain pelin henkeä, ja laatua jos jokaisen dialogin yhteydessä käytetään kirosanaa jos toistakin. Kiroilusta ei tarvitse käyttää merkintää, koska luotamme siihen, että kiroamiset hoidettaisiin siistimmällä tavalla, käyttäen mielikuvitusta.

Ja muistetaan myös se, että realistisuus on aiken a ja o. Jos on epävarmuutta jostain, miten sudet käyttäytyisivät joissain tilanteissa, voi esimerkiksi lueskella Wikipediasta ja soveltaa omaan hahmoon tätä käytöstä tai tulla kysymään ylläpidolta apuja.

Muistetaan myös se, että kaikki pelit tulisi pelata hyvän maun rajoissa.

-Ylläpito kiittää ja kuittaa :)

_________________
Saiccun hukkapalat:
Takaisin alkuun Siirry alas
http://www.huhtikuinen.net
Trisha
Alfa Wolf
Alfa Wolf
Trisha


Nainen Viestien lukumäärä : 1914
Hahmot : Ovela, Katala

Varoitusmerkinnät peleissä ja pelien sisällöstä sekä pennuista. Empty
ViestiAihe: Vs: Varoitusmerkinnät peleissä ja pelien sisällöstä sekä pennuista.   Varoitusmerkinnät peleissä ja pelien sisällöstä sekä pennuista. EmptyTo Joulu 31, 2009 4:13 am

Koska pian on jälleen "se aika vuodesta", niin päivitetään tätä sääntöä jälleen ylöspäin. Pennuista on myös tullut kyselyitä, ja laitamme tähän lyhyen "pennut Ab Lupuksessa" FAQ-osuuden.

1. Saako hahmoni saada pennut?

Yleensä susilaumassa vain alfapari lisääntyy. Yksinäiset sudet harvemmin lisääntyvät tai parittelevat. Sudet kun parittelevat vain lisääntyäkseen, eivät osoittaakseen kiintymystä. Juoksut, joita on susinartulla yksi vuodessa, ajoittuvat helmi-maaliskuun vaihteeseen, jotta pennuilla on mahdollisimman hyvä alku elämään. Synnytys tapahtuu toukokuun paikkeilla, riippuen astumisen ajankohdasta. Kantoaika on 60-63 päivää, eli n. 2 kuukautta.

Pentukuolleisuus on suuri ja varsinkin pienempien laumojen pennut tai yksinäisen parin pennut ovat vaarassa kuolla. Laumaton susi tuskin saa kasvatettua pentujaan kriittisen pentuvaiheen ylitse.

2. Kuka pennuilla pelaa?

Jotta Lupus ei täyttyisi pennuista ilman pelaajia, toiveena olisi, että pennuille etsittäisiin pelaaja Lupuksen käyttäjistä. Myös nartun ja uroksen pelaajat voivat haluta pitää osan pennuista hahmoinaan. Mikäli pelaajia ei löydy, voi pari pentua jäädä ns. NPC-hahmoiksi (non-player-character, eli suomeksi EPH, epäpelaajahahmo) laumaan. Tällaiset pennut elävät laumassa sen suuremmin huomiota keräämättä, kunnes ne lähtevät etsimään omaa onneaan tai jäävät laumaan pidemmäksi aikaa.

Koska pentuja saa yleensä vain alfapari, pentuja ei ole tarjolla ylenmääräisesti ja niille varmasti löytyy aina pari innokasta pelaajaa. Kannattaa myös muistaa, että koska pentukuolleisuus on suuri, vaikkapa viiden pennun laumasta vain ne voivat selvitä aikuisiksi, joille on löytynyt pelaaja. Tai sitten pentuja syntyy vain se määrä, mille on pelaajat tiedossa.

3. Narttu ja pennut

Pennut ovat kiinteästi osa emonsa ja pentuja hoitavien muiden susien elämää n. puoli vuotta ja sen jälkeen ne tepastelevat noin vuotiaiksi nuorina susina. Nartun pelaaja on siis tavallaan "kiinni" pennuissa hänkin n. puoli vuotta. Älkäätte silti huoliko; narttu voi lähteä pesiltä aivan hyvin välillä, mikäli pennuilla on laumassa joku muu hoitaja. Yksinhuoltajan elo se on susillakin ankeampaa.

_________________
Varoitusmerkinnät peleissä ja pelien sisällöstä sekä pennuista. Blogibannerbutto
Ovela | Katala | Koko
Takaisin alkuun Siirry alas
http://deepunder.wordpress.com
 
Varoitusmerkinnät peleissä ja pelien sisällöstä sekä pennuista.
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1
 Similar topics
-
» Pelien suunnittelu

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Ab Lupus :: YLLÄPITO :: Säännöt-
Siirry: