Ab Lupus
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ab Lupus

Missä voitto tai tappio ei ole vain sinun, se on teidän. --- Muistetaan olla uskollisia realismille.
 
PääsivuPääsivu  HakuHaku  RekisteröidyRekisteröidy  Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään  

 

 Realistisuudesta...

Siirry alas 
2 posters
KirjoittajaViesti
harinezumi
Valvoja
Valvoja
harinezumi


Nainen Viestien lukumäärä : 1455
Hahmot : Tuuli, Surma, Hohto, Ronski, Hurme

Realistisuudesta... Empty
ViestiAihe: Realistisuudesta...   Realistisuudesta... EmptyPe Huhti 02, 2010 9:27 pm

Nyt kun realismista lipsuminen on ollut puheena, tuli mieleen, että missä menee raja juonittelun suhteen? Eniten tässä mietin omista hahmoistani Tuulta (joka on Veren vastaisessa ryhmässä) sekä Surmaa (joka juonittelisi Haukkaa vastaan). Enemmän ehkä tuota Surmaa...

Eli kuinka pitkälle tuota juonittelua saa viedä?

_________________
Harinezumin rakkaat sätkynuket:
¤Tuuli ¤ Surma ¤ Hohto ¤ Ronski ¤ Hurme ¤
Takaisin alkuun Siirry alas
Trisha
Alfa Wolf
Alfa Wolf
Trisha


Nainen Viestien lukumäärä : 1914
Hahmot : Ovela, Katala

Realistisuudesta... Empty
ViestiAihe: Vs: Realistisuudesta...   Realistisuudesta... EmptyPe Huhti 02, 2010 10:53 pm

Käytännössä sudet "juonittelevat" suhteellisen vähän. Joidenkin tutkimusten mukaan niin sudet kuin koiratkin ymmärtävät esim. koston merkityksen, aka. osaavat kostaa yksilöille, jotka niitä eniten kyykyttävät tai jotka ovat syyllisiä niiden kurjuuteen, mutta kovinkaan pitkälle juoniminen ei veny. Yleensä se liittyy lisäksi tasan omaan laumaan/omaan lisääntymiseen. Sudet eivät osaa tehdä taistelu- ja hyökkäyssuunnitelmia, mutta ne osaavat kyllä hyödyntää tilanteen jos hajujäljistä selviää, että vieraan lauman alfa on vaihtunut, väkimäärä on vähentynyt tai lauma on muualla.

Lupuksessa olemme antaneet suhteellisen vapaat kädet susien sielunelämää koskien, kunhan pidetään mielessä etteivät sudet ole ydinfyysikoita. Ne eivät käsitä kovinkaan tarkkaan ajan määritteitä, vaikka vuodenajat ovat niille tuttuja. Niiden on vaikea määritellä tarkkaa ikäänsä ja mahdoton käyttää työkaluja tai muuta vastaavaa. Samaten ei ole ehkä mielekästä sallia aivan käsittämättömän monimutkaisia juonikoukeroita, jotka vaativat jo ihmiseltäkin lahjoja.

Minä henkilökohtaisesti vedän rajan soluttautumiseen, koska sudet ovat joko laumassa tai eivät ole. En pidä mielekkäänä, että esimerkiksi Katala osaisi esittää olevansa osa Haukan laumaa, vaikka se olisi Veren soluttautuja. En kuitenkaan tuomitse hahmoja, jotka näinkään tekevät. Kunhan yritetään jollakin tasolla käyttää omaa harkintakykyä.

Tämä on aika hankala aihe, kun suoraa rajaa on niin vaikea vetää. Luotamme aika tavalla siihen, että jokainen käsittää mikä menee yli. Jonkin verran juonimista sitä paitsi aina tuleekin sallia, koska se virkistää peliä ja tekee siitä jotakin muutakin kuin metsästysten ja lauman sisäisten leikkihetkien pelaamista.

_________________
Realistisuudesta... Blogibannerbutto
Ovela | Katala | Koko
Takaisin alkuun Siirry alas
http://deepunder.wordpress.com
 
Realistisuudesta...
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Ab Lupus :: YLEISTÄ :: Kymysyksiä ja vastauksia-
Siirry: