Kuva (c) Firstpeople.comnimi: Kvartsi
ikä: kolme ja puoli vuotta
sukupuoli: naaras
lauma: Ovelan lauma
asema: Jäsen, aloittaa omegana (myöhemmin saattaa pyrkiä korkeampaan asemaan, kunnianhimoinen kuin on)
ulkonäkö: Naaraaksi Kvartsi on huomattavan kookas. Suurimpien urosten kanssa se ei aivan koossakilpaile, mutta normaalin kokoisen suden se kyllä voittaa. Vartalo on jäntevä ja vahva, silti sopusuhtainen ja narttumaisesti kevyen näköinen. Susi on melkoisen kevyt kokoonsa verrattuna, muttei kovinakaan vuosina juurikaan laihdu. Tämä siis tarkoittaa, ettei se ole kovinkaan lihaksikas, ainoastaan vankka. Turkki Kvartsilla on väriltään tummanharmaata, väri haalenee tasaisesti alaspäin mentäessä, joten sen jalat ovat aivan valkoiset. Karvan väritys on muutenkin omituista- päästä karvat ovat melkein mustia, mutta ne vaalenevat alaspäin mentäessä (ns. "tipping" kissoista puhuttaessa) Turkki on paksua ja lämmintä, pitkän laumattomana elämisen jälkeen kiillotonta ja karheaa.
Taakse jäänyt elämä on jälkensä Kvartsiinkin: turkin peitossa piilee muutamia syviä arpia, joita naaras on saanut. Nämä eivät kuitenkaan juuri suden yleisilmettä muuta. Silmät Kvartsilla ovat tummanruskeat, mantelinmuotoiset ja ilmeikkäät.
Sopusuhtaisen vartalonsa ansiosta Kvartsilla ei ole suurempia ongelmia liikkuessaan, vaan se pystyy niin juoksemaan, uimaan kuin ravaamaan pitkiäkin matkoja vaivatta. Kookas ruumis toki hidastaa hieman liikkeitä ja tekee naaraasta vähemmän notkean kuin pienikokoisemmat sudet. Väsyneenä hukan liikkeet muuttuvatkin raskaammiksi ja kömpelömmiksi, mikä onkin naaraan heikkous. Terveenä ja voimissaan ollessaan naaraan liikkuminen on voimakasta ja melko nopeaakin isokokoiseksi.
luonne: Kvartsi on varsin tempperamentikas luonne. Ei naaras sentään jokaisen tapaamansa suden kuonolle hypi, mutta jos on pientäkin tarvetta älähtää, tämä susi tekee sen. Alempiarvoisiaan susi saatta höykyttääkin, jos siltä tuntuu, vaikkei naaras riidanhaastaja ole. Kvartsi on tulisuudestaan huolimatta johtaja-ainesta. Sillä on karismaa ja hyvä "silmä" susien suhteen: tämä näkee helposti tavallisesta sudesta niin hyvät kuin huonot puolet. Myös hyvä itsetunto ja luottamus omiin kykyihinsä antavat sudelle lisäpontta, sillä Kvartsi on melko ylpeä luonne. On susi toki älykäs, vahva ja hyvin elämässään selviävä, mutta yksi sen huonoimpia piirteitä onkin narsistisuus- jos villieläimen kohdalla sellaisesta voidaan puhua. Sana ylpeä ei kuitenkaan kuvaa naarasta silloin, kun kyse on sitä ylempiarvoisten tapaamisesta: ovelana susi kyllä tietää, milloin mielisteleminenn kannattaa. Hukka osaa kyllä hankkiutua oikeiden lajikumppaneiden suosioon, jos tarvis on. Kunnianhimoisena naaras onkin valmis nuoleskelemaan ketä tahansa sutta, jos mahdollisuus parempaan asemaan häämöttää tämän edessä. Kieroksikin Kvartsia voisi haukkua.
Kummallista naaraassa on tämän pentuja kohtaan tutema inho. Omia pentujaan susi toki rakastaa, kuten pitääkin, mutta pikkusudet yleensä saavat Kvartsin raivoihinsa.
historiikki: Kvartsi syntyi melkein neljä vuotta sitten vain vähän laakson ulkopuolelle, pienipopulaatioiseen susilaumaan. Kummallista kyllä, se oli vanhan alfapariskunnan tämän poikueen ainoa pentu. Naaras sai kyllä hyvät eväät elämäänsä: se peri isältäänsä kokonsa ja emoltaan pippurisen ja sitkeän luonteen. Kvartsi kasvoi nopeasti, ja sen ensimmäinen vuosi susilaumassa meni nopeasti ilman sen suurempia ongelmia. Edes kovin kylmä talvi ei sammuttanut tämän elämänlankaa.
Ollessaan vain hieman päälle vuoden ikäinen, tapasi Kvartsi laumansa reviirillä samanikäisen urossuden nimeltään Käyrä. Nuoret sudet tutustuivat toisiinsa ja Käyrä pyysi päästä suden vanhempien johtaman lauman jäseneksi. Kvartsi, joka oli lakanut tuntea lämmintä kiintymystä urosta kohtaan, suositteli Käyrää henkilökohtaisesti laumaan. Tiukka alfapari oli onneksi myönteinen ajatukselle uudesta verestä laumassa. Onnellinen Kvartsi määrättiin auttamaan Käyrää uudessa laumassa, minkä naaras ottikin vastaan kunniatehtävänä. Elämä hymyili susilaumalle, kunnes kesä antoi periksi syksylle ja tämä myähemmin kylmälle ja armottomalle, kavalasti aikaisin saapuneelle talvelle.
Talvi oli todella karu sinä vuonna. Sudet laihtuivat silmissä, sillä karibut ja hirvet olivat kadonneet salaperäisesti kaikkialta luonnosta. Lauma joutui tyytymään niihin harvoihin, nuoriin ja sitkeisiin karibuihin, jotka alueelle olivat jääneet. Valitettavasti talven ensimäinen metsästysretki sai ikävän käänteen lauman alfauroksen, Salaman, ja betan, Nokkelan saatua kummankin surmansa. Salama sai kallon murskaavan potkun päähänsä hyökätessään avoimesti karibuun kiinni, ja pahoin haavoittunut Nokkela katosi paluumatkalla mystisesti. Kuka tietää, ehkä uros näki loppunsa koittavan ja pakeni eläinten tapaan yksinäisyyteen voidakseen kuolla rauhassa. Oli miten oli, lauman eteen tuli vaikea kysymys: kuka nousisi uudeksi johtajaksi? Vanhasta alfanaaraasta ei enää ollut johtamaan, joten lauman sudet päättivät valita viisaan ja vahvan seuraajan, jota menehtynyt Salamakin oli uudeksi johtajaksi kaavaillut. Päätös osui Kvartsiin.
Naaras otti tehtävän toki vatsaan. Käyrästä tuli naaraan oikea tassu ja alfauros, tosin tällä ei ollut varsinaista määräämisoikeutta Kvartsin rinnalla. Betaksi susi nosti muutaman vuoden vanhemman veljensä Pölyn, jonka se tiesi viisaaksi ja luotettavaksi. Lauma selvisikin hyvin talvesta, ja keväisen paritteluajan alettua Kvartsi tuli kantavaksi. Käyrä, tulevien pentujen ylpeä isä, joutui ottamaan ohjat itselleen silti vasta aivan raskauden loppuaikoina, raisu Kvartsi kun ei suostunut jättämään tehtäviään pelkkien pentujen vuoksi.
Poikaset syntyivät syyskuussa. Pentue oli melkoisen suuri, seitsemän pentua, ja nämä olita yhtä lukuun ottamatta naaraita. Laumassa oltiin silti iloisia uusista pienokaisista, merkitsiväthän nämä menestystä laumalle. Pennut varttuivat nopeasti, ja näiden onneksi lunta saatiin maahan vasta joulukuussa. Karu talvi ei kuitenkaan säästänyt Kvartsia ja tämän laumaa onnettomuuksilta.
Siitä talvesta puhuessaan Kvartsi kutsuu sitä "tuhon talveksi". Kylmä ilma ja ravinnon vähyys tappoi muutaman lauman jäsenen, ja minkä kylmä säästi, sen kulkutaudit tappoivat. Varhain tammikuussa menehtyi kaksi lauman arostettua jäsentä samaan aikaan, ja myöhemmin tauti tarttui myös kahteen Kvartsin poikaseen, naaraisiin nimeltä Tunne ja Takku. Takku selvisi, ihme kyllä, taudista, mutta koskaan se ei kasvanut yhtä isoksi kuin sisaruksensa, vaikka se oli syntynyt varsin vahvana. Niin pahasti tauti oli sitä kurittanut.
Kevään viimein saapuessa oli alunperinkin pieni lauma kuihtunut olemattomaksi: jäljellä oli vain alfapari ja näiden poikaset Tunnetta ja laumasta lähtenyttä urosta Kortta lukuunottamatta, beta sekä eräs vasta laumaan hyväksytty susi. Toki joukon koko olisi rittänyt elämiseen, mutta vastahyväksytyn alkaessa kertoa tarinoita läheisessä laaksossa elävistä susilaumoista, päätti Kvartsi lauman hajoamisen olevan lähellä. Tämä oli saanut Käyrän kanssa saman ajatuksen: oli etsittävä Ovela-niminen, taitava johtajasusi, joka kaipasi uusia lauman jäseniä. Muut eivät olleet yhtä innostuneita: Pöly sekä jo aikuisiksi varttuneet Kvartsin poikaset halusivat lähteä etelään, poikasista nuorin, Hanki sekä uusi jäsen lounaaseen, mutta alfapari kohti laaksoa. Niinpä eräänä kauniina kevätpäivänä lauma kohtasi viimeisen kerran- vain hajotakseen.
Koko kesän Kvartsi ja Käyrä vaelsivat epävarmoina suunnastaan. Matkan aikana pari joutui useaan taisteluun, joiden johdosta Käyrä haavoittui pahoin. Paraskaan hoito ei tehonnut syviin haavoihin, ja lopulta elokuun koittaessa Käyrä sairastui haavakuumeeseen. Kvartsi huolehti puolisostaan parhaansa mukaan, ja susiparia oli siunattu erityisellä onnella- Käyrä selvisi kuumeesta.
Lokakuun koittaessa pari pääsi viimein laaksoon. Nämä elivät alueella miltein kaksi kuukautta koettaen tutustua elämään uudessa ympäristössä. Samalla susdet kuulivat uutisia, joissa kerrottiin Ovelan voittaneen Viiman reviirikiistassa. Nyt naaras on varma, mitä aikoo tehdä. Se ja Käyrä etsivät käsiinsä Ovelan, tuon voitokkaan lauman alfan, ja kokeilevat, tarvitseeko lauma uutta verta joukkoonsa.
suhteet/perhe:Isä- Salama (kuollut]
Äiti- Loiste (elossa)
Puoliso- Käyrä (elossa)
Poikaset- Tunne (kuollut), Takku (elossa), Korsi (epävarmaa), Hanki (elossa), Kiille (elossa, Pölyn puoliso ja näiden lauman alfanaaras), Ketterä (elossa), Suora (kuollut)
pelaaja: Eryuu